Ce este Disfuncția Erectilă (sau impotența)

Ce este Disfuncția Erectilă (sau impotența)

Disfuncția erectilă (sau impotența) este incapacitatea unui bărbat de a obține sau de a menține o erecție care permite activitatea sexuală cu penetrare. Disfuncția erectilă nu este o boală, ci un simptom al altei probleme – fizice, psihologice sau un amestec al ambelor.

Nu vă faceți griji pentru eșecul ocazional de a obține sau de a menține o erecție. Asta este normal. Unele dintre cauze includ consumul de prea mult alcool, anxietate și oboseală. Dacă nu continuă, nu există niciun motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă disfuncția erectilă este în desfășurare, consultați un medic.

Tratamentele pentru disfuncția erectilă includ medicamente administrate pe cale orală (de obicei comprimate), consiliere, dispozitive pentru pompa de vid, injecții direct în penis și implanturi protetice pentru penis.

Cauzele disfuncției erectile

Medicii obișnuiau să creadă că disfuncția erectilă a fost cauzată în principal de factori psihologici, cum ar fi anxietatea sau depresia. De fapt, majoritatea cazurilor de disfuncție erectilă sunt cauzate de boli fizice. Problemele psihologice determină doar unul din zece cazuri de disfuncție erectilă persistentă.

Disfuncția erectilă fizică se întâmplă pe o perioadă de luni sau ani și este adesea o pierdere treptată a funcției. Dacă erecțiile apar încă spontan peste noapte sau dimineața, problema poate fi psihologică.

Disfuncția erectilă se poate datora:

boală fizică
disfuncția erectilă este adesea asociată cu afecțiuni care afectează fluxul de sânge în penis, precum: diabet, colesterol ridicat, tensiune arterială ridicată, fumat țigară, obezitate, boli de inimă și scleroză multiplă

factori psihologici
antrenamentul sau performanța sexuală a unui bărbat poate fi afectat de stres, cum ar fi probleme la locul de muncă, dificultăți în relații sau griji financiare. Condițiile psihiatrice și sentimentul deprimat sau neliniștit de performanțele sexuale slabe pot duce, de asemenea, la o disfuncție erectilă

o combinație de boli fizice și factori psihologici
problemele fizice cu menținerea unei erecții pot determina bărbatul să se simtă neliniștit de performanțele sexuale, ceea ce înrăutățește problema

medicamente
medicamentele prescrise utilizate pentru a trata tensiunea arterială ridicată, colesterolul ridicat, depresia și tulburările psihiatrice și bolile de prostată, pot provoca sau agrava simptomele disfuncției erectile

necunoscut
în câteva cazuri, nici cauze fizice, nici psihice nu sunt evidente. Boala vasculară este probabil să fie cauza de bază în aceste cazuri.

Leave a Reply

Close Menu